Exposities

Expositie Gertie Post

1 januari 2016 0 comments

Van woensdag 14 januari tot en met zaterdag 28 maart 2015 exposeerde fijnschilder Gertiene Post (1982) een gevarieerde selectie van haar schilderijen.

Na het behalen van haar diploma beschermings– en afwerkings-technieken bij het Cibap Zwolle vervolgde Gertiene Post in 2003 haar opleiding in Antwerpen en specialiseerde zich in decoratieve verftechnieken zoals hout– en marmerimitaties, maar ook het werken met bladgoud heeft ze daar geleerd.

Naast haar werk als huisschilder is ze een aantal jaar geleden van start gegaan met haar eigen decoratie– en restauratiebedrijf. Voor zover mogelijk past ze ook de technische kennis, die ze heeft opgedaan als huisschilder, toe in haar decoratie– en restauratiewerkzaamheden.

Schilderen in al zijn aspecten is haar passie. Voor een muurschildering draait ze haar hand niet om en ook restauratie van schilderijen, lijsten, porselein en aardewerk doet ze met volle overgave. Het fijnschilderen heeft altijd haar interesse gehad en dit maakte dat ze in 2009 een cursus fijnschilderijen volgde bij Art Partout in Deventer. Ze bleek een natuurtalent en sinds 2011 is ze ook als docent aan Art Partout verbonden.

In 2012 sloot ze zich aan bij kunstenaarscollectief Kunstgilde Hattem en is ze meer actief als fijnschilder.

Gertiene schildert met olieverf op paneel, voornamelijk stillevens, maar sinds kort richt ze zich ook op portretschilderen. Zij werkt tevens in opdracht.

Een overzicht van al haar werkzaamheden en gegevens wordt getoond op www.ambachtelijkrestaureren.nl

Gerelateerd

Leave a Comment