Algemeen

Expositie van Erica Hyatt van 15 juli tot en met 30 september

13 juli 2017 0 comments

Van landschap naar figuratief en portret.

Erica Hyatt werd aanvankelijk erg geïnspireerd door het prachtige IJssellandschap. Vanuit haar woning aan de Kleine Veerweg kon zij het water zien stromen, het riet zien wuiven en het vee zien grazen. Menigeen genoot van de mooie schilderijen van het romantische, idyllische landschap. Maar haar talent en haar ideeën ontwikkelden zich razendsnel. Het leek wel of alles als een olievlek uitvloeide. Nu, amper één jaar later heeft zij een erkenning en een toekenning in de wacht kunnen slepen.

Vorig jaar nam zij deel aan de Avro Tros Kunstwedstrijd ‘Het Naakt’. Zij was één van de twintig finalisten, uit maar liefst vierduizend inzendingen, die werden geselecteerd om hun werk een maand lang in het Zwolse Museum De Fundatie te mogen tentoonstellen. Kort daarop won zij een beurs van The Portrait Society of America. Deze beurs betrof een arrangement om naar Atlanta, Georgia te gaan en daar het jaarlijkse congres van portret schilders bij te wonen.

Water als thema
Bij 2e Hansje “in de Synagoge” hangt tot en met 30 september een serie nieuwe figuratieve schilderijen van haar hand met het thema Water.

www.ericahyatt.com
erica@ericahyatt.com

Gerelateerd

Leave a Comment