Algemeen

5 maart WORKSHOP MODEL TEKENEN door DIEDERIK GROOTJANS

14 januari 2018 0 comments

Door de eeuwen heen is het naakt een thema in de schilderkunst. De wandel-expositie “Kijk hier..Kijk daar – Naakt” laat hier een mooi overzicht van zien. Veel verschillende benaderingen van eenzelfde thema.

Maar hoe gaat een kunstenaar te werk?

Hoe komt het driedimensionale lichaam op het doek en ‘lijkt” het ook nog ?

Dat is in deze workshop Modeltekenen een keer te ervaren.
Met behulp van een poserend naaktmodel, een stukje houtskool en een kneedgom gaan we leren kijken, waar let je op? En hoe zet je dat op papier?
Met een aantal vlakken en lijnen is er al snel een figuur zichtbaar. Het kijken naar richtingen, licht en donker zijn twee voorbeelden waar we op letten en als vanzelf ontstaat dan de vorm.

Het leuke van deze workshop is dat iedereen mee kan doen, zowel beginners en gevorderden. Een ieder zal zijn of haar eigen versie maken van het naaktmodel. Dat maakt het eindresultaat, de eindbespreking en zeker ook het lesgeven zo boeiend.

De workshop zal worden verzorgd door Diederik Grootjans. Diederik schildert regelmatig vrouwelijke naakten in zijn werk. Ze hebben een ingetogen en geheimzinnige uitstraling.

Ze laten de kracht en de kwetsbaarheid van de vrouw zien maar ook een stukje wat nooit gekend kan worden.

De Workshop zal in het kader van de wandel Expositie “Kijk hier..Kijk daar -Naakt” op maandag 5 maart 2018 in het Anton Pieck Museum worden gehouden.

Er is een workshop van 10.00 tot 12.00 uur en een workshop van 13.00 tot 15.00 uur. Tussendoor is er gelegenheid om kennis te maken, ervaring uit te wisselen en bij te praten onder het genot van koffie/thee/broodje.

De prijs per workshop is € 20,-, papier, houtskool en kneedgum is inbegrepen bij de prijs.

Opgeven en betalen kan bij 2e Hansje aan de Achterstraat 33. Voor informatie kun je ook bellen met

06-51747370 of mailen naar maja@2ehansje.nl of ingeinthout@planet.nl

Anton Pieck Museum, Noordwal 31, Hattem

 

Gerelateerd

Leave a Comment